Tihany erdei iskola - Sütögető,elméleti foglalkozás,Hol és hogyan készül a kenyér,Fajismeret,Kenyérsütés
www.tihanytourist.hu  
AJÁNLATKÉRÉS/FOGLALÁS RÓLUNK TIHANYRÓL AKTUÁLIS TIHANYI ERDEI ISKOLA KAPCSOLAT  

Tihanyi Levendula Ház

Látogasson el hozzánk!

KIADVÁNY TREND 2009

KIADVÁNY TREND 2009 II. HELYEZÉS - Weboldal kategória - Tihanytourist

II. HELYEZÉS - Weboldal

A projekt célja a Tihany Tourist Idegenforgalmi Kft. piaci versenyképességének segítése

 

TIHANY ERDEI ISKOLA - Sütögető

Sütögető

Bevezető elméleti foglalkozás: Felelevenítjük a kenyérről halottakat, tanultakat. Megismerkedünk a kenyér történetével a különböző kenyérfajtákkal és ezekből néhányat be is mutatunk. Az éhező Afrika. A témához kapcsolódó közmondásokat és szólásokat gyűjtünk. Beszélünk a kenyér ünnepéről és az ehhez kapcsolódó népszokásokról.

Hol és hogyan készül a kenyér?: Megvizsgáljuk a kemencét kívülről belülről. Képeken megnézzük a kemenceépítés folyamatát. Megismerkedünk a kemence és a sütés-főzés eszközeivel. Majd a hozzávalókat összedolgozzuk, a tésztát dagasztjuk, és pihentetjük

Fajismeret : Beszélgetünk a különböző gabonafajtákról. Megvizsgáljuk a búzát, a rozst, a kukoricát. Hol terem a kenyérnek való búza? A kedvező éghajlati és talajviszonyok. Biotermesztés. Hogyan lesz a búzából kenyér? Milyen a jó kenyér? A hallottakról, látottakról totót töltünk ki.

Kenyérsütés: A megkelt tésztát formázzuk, a kemencébe vetjük, sütés közben mosdatjuk, majd kivesszük és kóstoljuk. Legvégül összehasonlítjuk érzékszerveink alapján a boltban vásárolható termékekkel.

 

 

Tihany Tourist Utazási Iroda - Tel.: 06-20/9754-162 - info@tihanytourist.hu

Magyar Deutsch English Russian