Tihany erdei iskola, Tihanyi-félsziget bemutatása,természeti és kultúrtörténeti értékek,környezet védelem,1,2,3,4,5 napos erdei iskola programok, szállás
www.tihanytourist.hu  
AJÁNLATKÉRÉS/FOGLALÁS RÓLUNK TIHANYRÓL AKTUÁLIS TIHANYI ERDEI ISKOLA KAPCSOLAT  

Tihanyi Levendula Ház

Látogasson el hozzánk!

KIADVÁNY TREND 2009

KIADVÁNY TREND 2009 II. HELYEZÉS - Weboldal kategória - Tihanytourist

II. HELYEZÉS - Weboldal

A projekt célja a Tihany Tourist Idegenforgalmi Kft. piaci versenyképességének segítése

 

AZ ERDEI ISKOLÁRÓL

A tihanyi erdei iskola feladata, hogy bemutassa a 2003-ban Európa Diplomát kapott Tihanyi-félszigeten azokat a természeti és kultúrtörténeti értékeket, amelyek mindenki számára elérhető közelségben vannak, és mégsem ismerik az idelátogatók. Felhívja a diákok figyelmét a környezetünk védelmének fontosságára és bemutatja az egészséges életmód néhány egyszerű példáját.

Jelmondatunk:

"Fedezzük fel az ismeretlen félszigetet!"

Célunk, hogy minél szélesebb körben megismertessük és óvjuk a félsziget egyedülálló értékeit. Az itt élők legyenek büszkék lakókörnyezetükre, melyhez ismerniük kell értékeit, egyediségét, különlegességeit.

Az idelátogatók kellemes élménnyel, gazdag tapasztalattal távozzanak és vágyakozzanak vissza. Hívják ide ismerőseiket, szüleiket és éljék át közösen a természet adta élményeket.

Lássák azt az idelátogatók, hogy milyen gazdag Magyarország értékekben és legyenek büszkék hazájukra.

Stratégiánk

Minden foglalkozást és adódó alkalmat megragadunk arra, hogy a környezeti nevelésünk célját, egyfajta tudatformálást, egy környezettudatos gondolkodásmód kialakítását, a környezetért felelős életvitelt hangsúlyozzuk. Felhívjuk a figyelmet mértékletes és önkorlátozó fogyasztásra, az ember tevékenysége okozta következményekre, a pazarló és erőforrásokat kimerítő életvitelünk hibáira.

Ennek ellensúlyozására fokozottabban foglalkozunk a természet kínálta ajándékokkal, mint a Balaton-felvidék csodálatos látképe az Óvárról, vagy éppen a csillogó végeláthatatlan Balaton a Pisky sétányról.

Cselekvési programunk

Küldetésünk biztosítása érdekében a modulokban és a foglalkozásokban minél több kihangsúlyozó pontot kell keresnünk.

Ilyen helyekre be kell építeni, például egy élményt adó játékot, a vonzódást erősítő maguk által készített tárgyat, amelyet azután haza vihetnek a gyerekek.

A modulok kidolgozottságának tudatosan a küldetésünket kell hangsúlyoznia.

Az erdei iskola programja több esetben a helybéli emberekkel tart fenn kapcsolatot, támaszkodik ismeretükre, és ezt a jövőben erősíteni kell.

A gyerekek mondjanak véleményt a félszigeten szerzett tapasztalataikról, és ezt a véleményalkotást a küldetésünknek megfelelően kell befolyásolnunk. Az így összegyűjtött élményeket viszik haza a gyerekek a családjaikba.

 

Tihany Tourist Utazási Iroda - Tel.: 06-20/9754-162 - info@tihanytourist.hu

Magyar Deutsch English Russian